Extra middelen zijn te vinden op de Franse versie van de site

 

Slotevenement ET’Air

De partners van het Interreg ET’Air project organiseren op 22 september aanstaande hun slotevenement in Arenberg Creative Mine (opnamelocatie van de serie Germinal). De dag zal bestaan uit conferenties, een tentoonstelling en een salon met stands. We verwachten die dag

Read More

Ontmoet ons op Batibouw voor onze Sémin’Air

Alle operationele en geassocieerde partners nodigen u uit op hun verschillende evenementen die het einde van het project markeren. Eerste ronde: 24/05/2022 op de Batibouw beurs! De instrumenten en opleidingen van het project worden u voorgesteld. Een voorbeeldig gebouw bouwen

Read More

Protocol Ventilatie RE2020

De vereisten gelinkt aan RE2020 worden er toegelicht, samen met aanvullende niet-verplichte punten. De methodologie beschrijft de voorafgaande inspectie, de functionele controles van de ventilatie-installaties en de functionele metingen van de debiet- en de drukkleppen.

Read More

Naar slimme ventilatie in middelgrote gebouwen

Het Flux50 project "Towards Smart Ventilation in Mid-sized Buildings" wil aan deze behoeften voldoen door een prestatiegerichte methode te ontwikkelen die het ontwerp van slimme ventilatiesystemen als een geheel benadert, gestuurd door prestatiebeoordeling en optimalisatie gedurende de hele levenscyclus van het systeem.

Read More

Actie Radon 2021: luchtkwaliteit, een belangrijk gezondheidsprobleem

Elk jaar in deze periode houdt het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle), in samenwerking met de Waalse provincies, het Brussels Gewest en de Duitstalige Gemeenschap, een radonactie in België. Doel van deze actie is het publiek te sensibiliseren rond de problematiek van radon en de burgers aan te moedigen het radongehalte in hun huizen te meten.

Read More

Normen-Antenne Indoor Air Quality (NA IAQ)

De Normen-Antenne Indoor Air Quality (NA IAQ), opgericht door het WTCB met steun van de Federale Overheidsdienst Economie, verspreidt informatie over normalisatie en reglementering met betrekking tot de binnenluchtkwaliteit, aan Belgische bouwbedrijven, fabrikanten van bouwmaterialen, studiebureaus en architecten.

Read More

Vlaams parlement debatteert over binnenluchtkwaliteit

Op 23 april organiseerde de verenigde commissie Welzijn en Energie van het Vlaams parlement een hoorzitting over het versterken van de investeringen in ventilatie. Twee van onze partners in het ET’Air project werden gevraagd om hierover een deskundige toelichting te geven : Marianne Stranger van VITO en Jelle Laverge van UGent ?

Read More