In het kader van Module 3 – Activiteit 3 (Opleiding “Professionals” ), leiden CD2E en BTP CFA, in samenwerking met Espace Environnement, Cluster Eco-construction en VCB, de productie van 5 pedagogische video’s voor professionals in de bouwsector.
De thema’s zullen als volgt zijn: Ventilatie, VOS, Koolstofmonoxide, Vochtigheid en Radon.
Aan alle draaiboeken is grensoverschrijdend gewerkt, met erkende deskundigen aan beide zijden van het project (Frankrijk, Wallonië, Vlaanderen).
De opnames van de eerste video met als thema Ventilatie vonden plaats in juli 2020 in de lokalen van BTP CFA in Poix-Terron. De video zal animaties, interviews en technische demonstraties bevatten, in het Frans en het Nederlands.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de montage van deze eerste video, die eind maart 2021 zou moeten worden uitgebracht.
Behoudens sanitaire beperkingen zullen de opnames van de 4 andere video’s in april 2021 plaatsvinden. Alle video’s zullen in september 2021 beschikbaar zijn.

Alvorens tot de essentie van de opleidingsmodule “Professionals” over te gaan, zullen de professionals eerst de basismodule BLK kunnen volgen. In deze module worden de context en de uitdagingen op vlak van BLK toegelicht, de impact van verontreinigende stoffen binnenshuis op de gezondheid van de bewoners wordt besproken en er wordt een globale BLK-strategie voor bouw- en renovatieprojecten voorgesteld. Deze module is in ontwikkeling en zal binnenkort beschikbaar zijn!

Opleidingsmodules voor Professionals van het ET’Air-project in voorbereiding

Je zou ook interesse kunnen hebben in