BLK waarborgen in een bouw- of renovatieproject omvat onder andere de keuze van emissiearme materialen. Maar deze keuze is complex, gezien de diversiteit aan beschikbare materialen en informatie, hun toegankelijkheid en hun relevantie. Het is moeilijk het bos door de bomen te zien.

In een poging dit wat te verduidelijken, heeft ET’Air- project in samenwerking met de projecten Interreg DepollutAir en TEXACOV een rondetafel georganiseerd over het onderwerp: “Hoe kies je een materiaal met een lage VOS-uitstoot?

5 deskundigen van 5 organisaties namen deel aan het debat: AQC (Mariangel Sanchez) en de Université du Littoral-Côte d’Opale (Sylvain Billet) voor Frankrijk, WTCB (Pascale Steenhoudt) en VITO (Marianne Stranger) voor België, en een deskundige van het Ministerie van Energie en Ruimtelijke Ordening van het Groothertogdom Luxemburg (Ralph Baden). De debatten van deze bijeenkomst zullen in verschillende video’s worden gemonteerd om de bouwprofessionals te helpen bij hun materiaalkeuze. Consulteer deze video’s binnenkort op onze website !

Rondetafel over de keuze van materialen met een lage VOS-uitstoot

Je zou ook interesse kunnen hebben in