Aangezien mensen het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen, is het voor hun welzijn en productiviteit van cruciaal belang dat zij kunnen beschikken over een comfortabele en gezonde omgeving. Dit kan worden bereikt door “slimme ventilatiesystemen” die zichzelf voortdurend aanpassen, afhankelijk van de veranderende binnen- en buitencondities, om een goede binnenluchtkwaliteit te bieden met een minimum aan energieverbruik, ongemak en lawaai.

Het Flux50 project “Towards Smart Ventilation in Mid-sized Buildings” wil aan deze behoeften voldoen door een prestatiegerichte methode te ontwikkelen die het ontwerp van slimme ventilatiesystemen als een geheel benadert, gestuurd door prestatiebeoordeling en optimalisatie gedurende de hele levenscyclus van het systeem.

Projectpartners van dit project, gefinancierd door VLAIO, zijn KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, TU Eindhoven en WTCB.
Meer info op: https://flux50smartvent.weebly.com/

Naar slimme ventilatie in middelgrote gebouwen

Je zou ook interesse kunnen hebben in