Het WTCB heeft een fiche ter beschikking gesteld waarin de verschillende fasen van een vochtdiagnose in eengezinswoningen en oude gebouwen worden beschreven.

Het document, opgesteld door het laboratorium “Renovatie en erfgoed”, beschrijft de drie fasen van de vochtigheidsdiagnose: visuele waarnemingen, informatieverzameling en mogelijke maatregelen.

De eerste fase, die van de visuele inspectie, heeft tot doel het type wijziging, de intensiteit en de plaats ervan vast te stellen. Dan komt de fase van het verzamelen van informatie die het mogelijk maakt om de constructie te inventariseren en meer te weten te komen over de historiciteit van vroegere degradaties. Ten slotte komt de laatste fase overeen met de meting van de vochtigheid. Deze fase maakt het mogelijk om het probleem met betrekking tot vochtigheid nauwkeurig te lokaliseren en te weten of het fenomeen nog steeds aan de gang is.

Deze fiche is verkrijgbaar op dit adres: https://www.wtcb.be/umbraco/Surface/PublicationItem/DownloadFile?file=31850%2Fnl%2Funprotected%2Fwtcb_artonline_2021_6_nr1_de_diagnose_van_vocht_in_eengezinswoningen_en_oude_gebouwen_NP.pdf

De diagnose van vocht in eengezinswoningen en oude gebouwen

Je zou ook interesse kunnen hebben in