Via deze korte video belicht het Interreg-programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen de acties en resultaten van het project voor een betere binnenluchtkwaliteit in gebouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTD8tIN1WP

De kwaliteit van de binnenlucht heeft een grote invloed op onze gezondheid en kan problemen zoals irritatie, hoofdpijn, astma, allergieën… veroorzaken maar ook ernstigere problemen zoals kanker.

De vereiste keuze voor emissiearme materialen en goede ventilatie neemt toe naarmate de luchtdichtheid van gebouwen verbetert. In tegenstelling tot de vermindering van het energieverbruik worden deze aspecten echter in zeer weinig projecten geïntegreerd bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van gebouwen.

Via een gezamenlijke en transversale opleiding van professionals en toekomstige professionals in de bouwsector op het grensoverschrijdend territorium beoogt het ET’Air-project – Grensoverschrijdende economie en binnenluchtkwaliteitde structuur van een netwerk van gekwalificeerde professionals op vlak van energie in bouw/renovatieprojecten met integratie van de BLK-vereisten. Er zijn ook acties opgezet om bouwheren te begeleiden naar een juiste keuzes voor hun renovatie- of bouwwerkzaamheden.

Ontdek het ET’Air project dankzij De Grensoverschrijdende Minuut!

Je zou ook interesse kunnen hebben in