In Frankrijk heeft het Ministerie van Ecologische Transitie in december 2020 het ventilatieprotocol RE2020 beschikbaar gesteld: controle, prestatiemetingen en vereisten voor mechanische ventilatiesystemen in nieuwe residentiële gebouwen. Het document, opgesteld door de werkgroep “Application Promevent”, stelt een methodologie voor om de prestaties van mechanische ventilatiesystemen in nieuwe gebouwen te controleren en te meten.

 

De vereisten gelinkt aan RE2020 worden er toegelicht, samen met aanvullende niet-verplichte punten. De methodologie beschrijft de voorafgaande inspectie, de functionele controles van de ventilatie-installaties en de functionele metingen van de debiet- en de drukkleppen.

 

Het document bevat ook bijlagen met lijsten van de te controleren punten in de woningen, op de behuizing en de kanalen, kalibratieregels voor de meetapparatuur, verschillende vereisten en aanvullende punten en tenslotte een begeleidende gids.

 

Het RE2020-ventilatieprotocol is hier beschikbaar: http://rt-re-batiment.developpement-durable.gouv.fr/IMG/pdf/protocole_ventilation_re2020_v1.pdf

Protocol Ventilatie RE2020

Je zou ook interesse kunnen hebben in