Voor elk ventilatiesysteem wordt de buitenlucht als “schone” verse lucht beschouwd, wat niet altijd het geval is. De luchtfilters van een ventilatiesysteem (bijvoorbeeld een double flux-ventilatiesysteem) spelen een essentiële rol bij de kwaliteitsverbetering van de mechanisch toegevoerde lucht. Men mag niet vergeten dat de norm EN ISO 16890 onder meer de testprocedures en het classificatiesysteem voor ventilatieluchtfilters definieert.

De studie van het WTCB is gebaseerd op verschillende tests om de prestaties van de filters in reële omstandigheden te evalueren, samen met de evolutie in de tijd voor huisventilatiesystemen in stedelijke omgevingen.

De studie (Engels) kan worden geraadpleegd via: https://www.rehva.eu/rehva-journal/chapter/real-life-ventilation-filter-performance-in-a-city-environment

Filtratieprestaties van ventilatiesystemen in reële omstandigheden in stedelijke omgevingen

Je zou ook interesse kunnen hebben in